10 tips en tricks voor een goed sollicitatiegesprek

Sollicitatiegesprekken zijn niet de gesprekken die je elke dag voert en wellicht is het al een tijd geleden dat je er één hebt gehad. Daarom hebben we 10 tips en tricks op een rijtje gezet zodat jij voortaan elke sollicitatie aankunt.

 

Tip 01 – Lees je in

Ga op onderzoek uit en lees je in. Wie is de werkgever en wat zijn de belangrijkste activiteiten? Wie is de persoon die het sollicitatiegesprek voert en welke vacatures staan er open? Een goede basiskennis over de werkgever zorgt ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan. Hoe meer onderzoek je namelijk doet, hoe beter je de vragen kunt beantwoorden. Je gaat toch ook niet op reis zonder te bekijken wat er te doen is?

 

Tip 02 – Bedenk vragen die gesteld kunnen worden

Ga voor jezelf na welke vragen er gesteld kunnen worden. Bereid vervolgens je antwoorden voor op deze verwachte vragen. Bij je voorbereiding is het doel om gedetailleerde antwoorden te bedenken. Let er wel op dat je antwoorden niet te lang zijn en probeer er altijd een voorbeeld bij op te noemen. Als er bijvoorbeeld gevraagd wordt of je goed kunt voetballen dan kun je zeggen: ‘Ja, dat kan ik’ of je kunt zeggen ‘Jazeker, in verschillende wedstrijden bij sportclub X ben ik namelijk gescout voor de professionele clubs X en Y’. Drie keer raden welk antwoord interessanter klinkt!

 

Tip 03 – Dress for success

Bedenk voor jezelf welke kledingstijl hoort bij de vacature waar je op solliciteert. Hiervoor kun je altijd de website van de werkgever even raadplegen. Vaak kun je door naar de gebruikte afbeeldingen te kijken afleiden wat de dresscode is. Als je bijvoorbeeld naar ons afbeeldinggebruik kijkt, zul je opmerken dat we een dresscode ‘Business Casual’ hanteren. Onthoud dat het altijd beter is om je iets te ‘net’ aan te kleden dan te slordig. Probeer vlak voor het interview niet te roken of iets geurigs te eten. Nog 20 minuten op de klok voordat je sollicitatiegesprek start? Gooi er nog even een kauwgompje in en je bent er helemaal klaar voor. Oja, dat kauwgompje ook even voor je gesprek wegdoen in de prullenbak. Ervaring leert ons dat je al kauwend wat lastig praat.

 

Tip 04 – Kom op tijd

Een goed excuus om te laat te komen voor je sollicitatiegesprek hebben we bij McMillen & Jones nog niet gevonden. Zorg er gewoon voor dat je er op tijd bent. Dat is namelijk ook voor jezelf veel prettiger. Is er echt iets aan de hand waardoor het later wordt? Laat het dan altijd weten. Dat klinkt eng, maar het is altijd het juiste om te doen. Stel je 9292 of Google Maps in zodat je ongeveer 15 minuten voor je sollicitatiegesprek aankomt. Zo geef je jezelf de tijd om even te wennen aan de omgeving zodat je daarna kunt knallen. Zie het als een biefstuk. Voordat je deze bakt, moet deze ook even op kamertemperatuur laten komen. Dan smaakt het namelijk allemaal net wat beter. Dat geldt ook voor je sollicitatiegesprek. Zoals een biefstuk went aan de kamertemperatuur, wen jij aan je omgeving.

 

Tip 05 – Maak een goede eerste indruk

Het klinkt cliché, maar het is heel belangrijk: een goede eerste indruk is het halve werk! Wees beleefd en vriendelijk. Of dit nou een parkeerwachter, receptioniste of de manager van het personeel is, begroet iedereen die je tegenkomt hartelijk. Werkgevers zijn vaak benieuwd hoe sollicitanten omgaan met het personeel. Wanneer het tijd is voor je gesprek, houd er dan rekening mee dat de eerste indrukken je sollicitatiegesprek kunnen maken of breken. Een goede indruk maak je door je goed te kleden (zie # 3), vroeg aan te komen (zie # 4) en bij het begroeten van de persoon waarmee je een gesprek hebt. Sta op, lach, maak oogcontact en geef een stevige (niet een slappe en ook niet een bot-verpletterende) handdruk. Met een positieve houding en het uiten van enthousiasme voor de baan en de werkgever scoor je altijd punten.

10 tips solliciteren


Tip 06 – Wees jezelf, vrolijk, gefocust, zelfverzekerd, openhartig en beknopt

Jouw sleutel tot succes is de kwaliteit en volledigheid van je antwoorden. Zorg er altijd voor dat je jezelf blijft tijdens het gesprek. Jouw doel is om naar de volgende stap te gaan in de sollicitatieprocedure. Geef daarom gerichte antwoorden op de gestelde vragen waarbij je jouw vaardigheden, ervaringen en competenties laat zien. Geef goede voorbeelden van oplossingen en prestaties, maar zorg ervoor dat je antwoorden niet te lang worden. Door je antwoorden voor te bereiden (zie # 2), vermijd je die lange, tijdverslindende antwoorden waar eigenlijk niemand op zit te wachten. Probeer altijd om de antwoorden in het gesprek kort en bondig te houden. Bedenk je ten alle tijden dat het sollicitatiegesprek over jou gaat en dat er gekeken wordt waarom jij de ideale kandidaat bent voor de baan.

 

Tip 07 – Lichaamstaal kun je niet horen, maar wel zien

Onderuit gezakt op je stoel geef je binnen het sollicitatiegesprek alle juiste antwoorden. Toch word je niet uitgenodigd voor een tweede gesprek. Rara, hoe komt dat? Natuurlijk overdrijven we het een beetje, maar een slechte lichaamstaal is een behoorlijke afknapper voor veel werkgevers. De manier waarop je namelijk met je lichaam ‘spreekt’ is net zo belangrijk als de dingen die je daadwerkelijk zegt. Zorg ervoor dat je lichaamstaal positief is. Dat doe je bijvoorbeeld door: te glimlachen, oogcontact te maken, recht te zitten, actief te luisteren en te knikken. Wat je vooral niet moet doen is: slungelig zijn, wegkijken in de verte, spelen met pen, friemelen in de stoel, haren borstelen, constant je gezicht aanraken, kauwgom kauwen of mompelen. Het zijn een aantal voorbeelden en we kunnen er nog uren over doorgaan, maar je begrijpt de boodschap waarschijnlijk wel.

 

Tip 08 – Stel vragen

Je toekomstige werkgever wil binnen het gesprek niet alleen weten wie je bent en waar je goed in bent, diegene wil ook weten hoe geïnteresseerd je bent in de baan. Die interesse tonen doe je door vragen te stellen over bijvoorbeeld het bedrijf of de functie. Probeer voor het sollicitatiegesprek in ieder geval drie vragen te verzinnen. Stel deze vragen en voeg eventuele aanvullende vragen toe die uit het sollicitatiegesprek kunnen voortvloeien. In dit geval is het: de sollicitanten die niet vragen, worden overgeslagen.

 

Tip 09 – Jij bent het product, dus verkoop jezelf

Wil je een geheim horen van ons? Let op: de meest gekwalificeerde sollicitant is niet altijd degene die wordt aangenomen. Integendeel zelfs. Vaak is de sollicitant die wordt aangenomen degene die het meest inzet toont bij het beantwoorden van de gestelde vragen. Het is de persoon die het best heeft aangetoond dat hij of zij geschikt is voor de baan en bij de organisatie past. Je kunt het sollicitatiegesprek ook wel vergelijken met een verkoopgesprek. Jij bent de verkoper – en het product dat je aan de werkgever verkoopt, dat ben jijzelf.

 

Tip 10 – Bedank de werkgever persoonlijk en per e-mail voor het gesprek

Zoals je al uit eerdere tips hebt gezien, is beleefdheid ontzettend belangrijk in een sollicitatieproces. Bedank daarom elke persoon die je hebt gesproken na elk sollicitatiegesprek. Een bedankje en bevestiging sturen van het gesprek per e-mail werkt ook vaak goed. Het schrijven van bedankmails en notities kort na het sollicitatiegesprek levert je niet direct de baan op, maar als je dat doet, krijg je zeker een voorsprong op de andere sollicitanten die niet de moeite hebben genomen om bedankjes te sturen.

Dat waren ze dan: onze 10 tips en tricks voor een goed sollicitatiegesprek.  Om je sollicitatiegesprekken goed te laten verlopen is onderzoek, oefening en doorzettingsvermogen nodig. Hoe meer moeite jij in je sollicitatievoorbereiding steekt, hoe meer succes je zult hebben, vooral als je deze 10 sollicitatiegesprektips onthoudt en volgt. Vind je het alsnog spannend? Kom dan in contact met onze talentmanagers door een account aan te maken. Ze helpen je graag met het vinden van een nieuwe baan.